Κατηγορίες
Κατηγορίες Blog

Ακόμα πιό Φθηνό το Φυσικό Αέριο

Posted by gaspipe 01/02/2017 0 Comment(s)

Φθηνότερο κατά 5,5% το φυσικό αέριο

Πέφτουν οι τιμές του φυσικού αερίου για νοικοκυριά και επιχειρήσεις λόγω της μεγάλης μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης με αποτέλεσμα να μειώνονται τα έξοδα θέρμανσης για τις οικογένειες καθώς και το ενεργειακό κόστος των καταστημάτων κατά 5,5% σε σχέση με πέρυσι.

Το σημαντικότερο, όμως, κέρδος είναι η εξοικονόμηση που πετυχαίνουν οι καταναλωτές συγκριτικά με το πετρέλαιο θέρμανσης και είναι της τάξης του 40% αλλά και οι επαγγελματίες συγκριτικά με το ρεύμα το οποίο ανέρχεται στο 70%.

Ειδικότερα, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ενέκρινε την τιμή του φυσικού αερίου της ΕΠΑ Αττικής για τον μήνα Ιανουάριο, η οποία διαμορφώνεται χαμηλότερα κατά 5,5% σε σχέση με πέρυσι, συμπεριλαμβανομένων και των χρεώσεων για τη διανομή και άλλων τελών. Ετσι η τελική τιμή της κιλοβατώρας διαμορφώνεται στα 5,3 λεπτά. Να σημειωθεί ότι τα τιμολόγια για τους οικιακούς καταναλωτές και τους επαγγελματίες είναι ρυθμιζόμενα από τη ΡΑΕ, ενώ από την 1η Ιανουαρίου του 2018 και οι κατηγορίες αυτές των καταναλωτών θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ και άλλων προμηθευτών.

Οι τιμές φυσικού αερίου ακολουθούν την κατιούσα καθώς από τον Ιανουάριο του 2017 τέθηκε σε ισχύ σημαντική μείωση στον ΕΦΚ, ουσιαστικά πέφτει στο ένα πέμπτο, για τη χρήση θέρμανσης στα νοικοκυριά. Ετσι, ο φόρος από 5,4 λεπτά μειώνεται σε μόλις 1,08 λεπτά ανά κιλοβατώρα με άμεση επίπτωση στην τιμή του φυσικού αερίου.

Χαρακτηριστικά, η τιμή σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο είναι χαμηλότερη 5,5%. Πέρυσι τον Ιανουάριο ήταν στα 5,7 λεπτά και φέτος ήταν στα 5,3 ανά κιλοβατώρα.

Leave a Comment