Κατηγορίες

Ασφάλεια εγκατάστασης φυσικού αερίου

Οι εγκαταστάσεις που κατασκευάζουμε είναι απολύτως ασφαλείς πρώτα απ’ όλα γιατί βασίζονται σε πολύ αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας. 

Η Εταιρεία Παροχής Αερίου (Ε.Π.Α.) αξιοποίησε την τεχνογνωσία της Ευρώπης και της Αμερικής, μιας και το φυσικό αέριο είναι παλιό και γνώριμο γι αυτούς και θέσπισε αυστηρούς κανόνες ασφαλείας για όλα τα δίκτυα φυσικού αερίου, οι οποίοι ευτυχώς για όλους μας τηρούνται κατά γράμμα και από την Ε.Π.Α. και από τους εγκαταστάτες. Έτσι δεν υπάρχουν περιθώρια ανεξέλεγκτης τροφοδότησης εγκαταστάσεων με αέριο. Πέρα όμως από τα μέτρα που ο νόμος επιβάλλει, είναι σημαντικό να εμπιστευτείτε την εγκατάστασή σας σε εξειδικευμένους, έμπειρους και αδειούχους εγκαταστάτες φυσικού αερίου. Επιπλέον το φυσικό αέριο έχει το πλεονέκτημα ότι είναι ελαφρύτερο από τον αέρα και έτσι ακόμα και σε περίπτωση διαρροής  θα φύγει από τα ανοίγματα στην ατμόσφαιρα.

Μερικές προτάσεις για την απόλυτη ασφάλεια της χρήσης φυσικού αερίου είναι:  

•    Ανιχνευτής αερίου: 
Τοποθετείται πάνω από τις συσκευή και σε περίπτωση διαρροής παράγει ηχητικό σήμα και παράλληλα δίνει αμέσως εντολή να κλείσει η ηλεκτροβαλβίδα και διακόπτεται η παροχή αερίου.

•    Ηλεκτροβαλβίδα αερίου: Τοποθετείται στην παροχή και δέχεται εντολές από τους κατά τόπους ανιχνευτές αερίου των συσκευών και από χειροκίνητο μπουτόν όπου αυτό κριθεί απαραίτητο.

•    Βαλβίδα πυροπροστασίας: Το εξάρτημα αυτό εμποδίζει την ροή του αερίου όταν η θερμοκρασία υπερβεί μια προκαθορισμένη τιμή.

•    Βαλβίδα υπερβολικής ροής: Σε περίπτωση απότομης αύξησης της ροής του αερίου (όπως όταν υπάρχει διαρροή) διακόπτει την παροχή.

•    Βαλβίδα σεισμού: Σε περίπτωση που αντιληφθεί ταλάντωση μεγαλύτερη από 5,4 ρίχτερ διακόπτει την παροχή αερίου στην εγκατάσταση, εξασφαλίζοντας ότι θα αποφύγουμε μια διαρροή αερίου στην περίπτωση βλάβης της εγκατάστασης κατά την διάρκεια του σεισμού.

Έχουμε την τεχνογνωσία και την θέληση να κατασκευάσουμε άριστα την εγκατάστασή που σας ενδιαφέρει, με πνεύμα συνεργασίας, με απόλυτη συνέπεια και σε λογικές τιμές. 

Επικοινωνήσετε μαζί μας συμπληρώνοντας  την φόρμα επικοινωνίας ή τηλεφωνώντας στα τηλέφωνα 210 2470870 και 6944 325742 οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και εμείς αφού επισκεφτούμε τον χώρο που σας ενδιαφέρει, θα σας παραδώσουμε άμεσα την οικονομική προσφορά μας για την εγκατάστασή σας, χωρίς καμία επιβάρυνση για εσάς.

Εμφάνιση:
Ταξινόμηση:
Ασφάλεια εγκατάστασης φυσικού αερίου